• Op het Jo van Marle sportcomplex stond vandaag de kraker in de 3e klasse C op het programma.

  De nummer twee tegen de nummer één. In punten een voordeel voor sv Hatto-Heim, die met negen punten voorsprong nog altijd de trotse nummer één is.
  De wedstrijd was nog geen minuut onderweg of scheidsrechter J.A.M. (Jan) Everlo uit Almelo legde het spel stil, want keeper Jager had óók een geel shirt aan, evenals de Hatto-Heim spelers, en dat had de scheidsrechter niet gezien voorafgaande aan de wedstrijd.
  De eerste vijftien minuten was het een opgaande wedstrijd, waarbij sv Hatto-Heim drie corners op rij kreeg, maar daar kwam geen gevaar uit.
  Zwolsche Boys kreeg zelf ook een kansje, maar keeper Robin van Dijk pakte de bal beheerst uit de lucht.
  Inmiddels 34 minuten gespeeld en zo uit het niets schiet Ginaro van Deventer de bal over van Dijk heen het doel in: 1-0.
  Dat was wel even een klein tikkie voor sv Hatto-Heim, maar via Winand Meilink en Bram Neuteboom pakten ze het spel weer op.
  Een aanval over vele schijven belandde bij Bram Neuteboom, zijn schot ging via de hand van een Zwolsche Boys speler over de achterlijn.
  De geel/blauwen appelleerden dit feit bij de scheidsrechter, maar die gaf aan zelf niks gezien te hebben.
  sv Hatto-Heim kreeg een paar kleine kansjes, maar de Zwolsche boys ging slordig om met hun spel en zo bleef de ruststand 1-0.
  In de tweede helft was sv Hatto-Heim duidelijk veel sterker dan in de eerste helft en de kansen begonnen te komen.
  Winand, Rowan, Joep en Bram kregen mogelijkheden, maar steeds was het de verdediging of keeper Jager die goed stonden te verdedigen.
  Zwolsche Boys kwam niet meer aan voetballen toe, de ballen werden blindelings naar voren geschoten.
  Spits en topscoorder, Jeffrey de Nooijer, zat goed in de tang en kreeg geen enkele kans.
  Met bijna tachtig minuten op de klok volgde er een mooie aanval over links. De bal kwam bij Rowan Mensink, hij passeerde zowel zijn directe tegenstander als de keeper en zo kwam de verdiende gelijkmaker: 1-1.
  Eén minuut later gaf Bram Neuteboom een zuivere panna aan zijn tegenstander, hij passeerde de laatste man en de keeper, maar zijn schot werd nog nét voor de doellijn weggekopt.
  Michel Koridon kwam nog in het veld als extra spits, maar groot gevaar voor het spel leverde dit niet meer op.
  Zo bleef het 1-1 en sv Hatto-Heim blijft dus met negen punten voor nog steeds de koploper in de 3e klasse C.
  Zaterdag a.s. een thuiswedstrijd tegen vv Oene, aanvang 15.00 uur op sportpark 't Achterveen.

 • Rowan Mensink met de 1-1

 • Foto's Gradus Dijkman